زعفران کلاله خشک شده Crocus sativus L قرن ها در طب سنتی عمدتا به دلیل خواص درمانی آن استفاده می شده است ،همچنین برای درمان شرایط مختلف پاتولوژیک اهداف بررسی حاضر برای کشف خواص درمانی آن است.
بررسی کاربردهای بالقوه است زعفران در درمان معاصر طیف گسترده ای از بیماری ها و خلاصه شواهد قبلی و فعلی در مورد فعالیت های بیولوژیکی / دارویی زعفران و مواد موثره آن و کاربردهای درمانی احتمالی آنهاست.
یافتههای کلیدی آزمایشهای فیتوشیمی و فارماکولوژیکی اخیر نشان دادهاند که کروسین و سافرانال، مواد مؤثره اصلی زعفران، اثرات مهمی مانند آنتیاکسیدان، ضد تومور، ضد دیابت، ضد التهاب و ضد آترواسکلروتیک دارد.
اکثریت قریب به اتفاق این داده ها از داخل استخراج می شوند مطالعات آزمایشگاهی، در حالی که تعداد محدودی از آزمایشهای in vivo از اثرات فوقالذکر زعفران یک گرمی نگین پشتیبانی میکنند.
علاوه بر مطالعات با مفاهیم مکانیکی، تعداد بسیار کمی کارآزماییهای بالینی شواهد اولیهای از پتانسیل زعفران برای کاهش ارائه میدهند افسردگی و افزایش عملکرد شناختی در بیماران مبتلا به آلزایمر.
خلاصه تاریخچه و ویژگی های ساختاری ترکیبات زعفران در ادامه آورده شده است بخش اول بررسی و به دنبال آن ارائه ای جامع و انتقادی ارائه شد.
مطالعات پیش بالینی و بالینی منتشر شده و مقالات مروری در مورد فارماکولوژی و کاربردهای درمانی احتمالی زعفران و اجزای اصلی فعال آن کروسین و سافرانال زعفران کلاله خشک Crocus sativus پیازی چند ساله است.
این مطالعات عمدتاً در اروپا یافت می شود و آسیا و به طور گسترده در ایران، مدیترانه کشت می شود کشورها (به ویژه در منطقه کوزانی در یونان) و هند کلاله این زعفران سرگل نگین قائنات برای قرن ها مورد استفاده قرار گرفته است.
باید گفت در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف، بلکه کاربردهای صنعتی زیادی نیز دارد به عنوان مثال به عنوان رنگ یا عامل رنگ، نگهدارنده و آنتی اکسیدان زعفران به عنوان گران ترین زعفران صادراتی ایران ۱۴۰۱ شناخته می شود.
ادویه در جهان است و به عنوان “طلای سرخ” نامگذاری شده است ایران مجموع تولید سالانه زعفران جهان 205 تن تخمین زده می شود.
بیش از 80 درصد از این برداشت منشا گرفته است از ایران در اروپا، اسپانیا به طور کلی این زعفران ايراني بارور می شود.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.