گندم محصول غالب در کشورهای معتدل است که برای غذای انسان و خوراک دام استفاده می شود.
موفقیت آن تا حدی به سازگاری و پتانسیل بازده بالا بستگی دارد، بلکه به بخش پروتئین گلوتن نیز بستگی دارد که خاصیت ویسکوالاستیک را اعطا می کند که به خمیر اجازه می دهد تا به نان، پاستا، رشته فرنگی و سایر محصولات غذایی فرآوری شود.
بذر گندم سیروان همچنین اسیدهای آمینه ضروری، مواد معدنی و ویتامینها و فیتوکمیکالهای مفید و اجزای فیبر رژیمی را به رژیم غذایی انسان کمک میکند و این مواد بهویژه در محصولات غلات کامل غنی میشوند.
با این حال، فرآورده های گندم نیز مسئول تعدادی از واکنش های نامطلوب در انسان هستند، از جمله عدم تحمل و آلرژی ها. نگرانیهای فعلی و آینده شامل حفظ تولید و کیفیت گندم با کاهش ورودیهای مواد شیمیایی کشاورزی و توسعه خطوط با کیفیت بالا برای مصارف نهایی خاص، به ویژه برای سوختهای زیستی و تغذیه انسان است.
گندم با بیش از 600 میلیون تن سالانه برداشت یکی از سه محصول بزرگ غلات محسوب می شود. برای مثال، در سال 2007، کل برداشت جهانی حدود 607 میلیون تن در مقایسه با 652 میلیون تن برنج و 785 میلیون تن ذرت بود.
با این حال، گندم در محدوده کشت خود بی رقیب است، از 67 درجه شمالی در اسکاندیناوی و روسیه تا 45 درجه شمالی در آرژانتین، از جمله مناطق مرتفع در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری. همچنین از نظر تنوع و گستره ای که در فرهنگ و حتی دین جوامع گوناگون جا افتاده است، بی رقیب است.
اکثر خوانندگان از اهمیت نان در سنت یهودی-مسیحی، از جمله استفاده از ماتزو در عید فصح یهودیان و نان برای نشان دادن «میزبان» در عشای ربانی مسیحی آگاه خواهند بود. دومی ممکن است یک ویفر بدون خمیر نازک، شبیه به ماتزو یهودی، در کلیسای کاتولیک رومی و برخی فرقههای پروتستان باشد، یا در سایر فرقههای پروتستان و کلیسای ارتدکس شرقی خمیر شده باشد.
اما چه تعداد از خوانندگان می دانند که نان در زندگی روزمره در جوامع عمدتا مسلمان آسیای مرکزی مانند ازبکستان و قرقیزستان مقدس تلقی می شود؟ در این فرهنگ، نانهای گرد خمیر شده را قبل از پخت مهر میزنند و باید با احترام به آنها رفتار کرد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.