با کاهش جذب ید، سویا در بازار ازاد ممکن است به عملکرد طبیعی غده تیروئید آسیب برساند یا در جذب داروهای تیروئید اختلال ایجاد کند. بنابراین محصولات سویا به همراه سبزیجات چلیپایی، ارزن، کاساوا و بادام زمینی بخشی از غذاهای “گواتروژن” هستند.
از سوی دیگر، آخرین مطالعات نشان داده است که سویا تنها در صورت کمبود ید، اثرات گواتروژن ایجاد می کند. بنابراین افراد مبتلا به گواتر به دلیل کمبود ید نباید محصولات سویا مصرف کنند.
افراد مبتلا به کم کاری تیروئید که تحت درمان دارویی هستند، همچنان باید از مصرف سویا در حین مصرف دارو خودداری کنند. همچنین توجه داشته باشید که سویا بر غده تیروئید افراد با سلامت طبیعی تأثیر نمی گذارد.
آیا باید «سویا» بنویسیم یا «سویا»؟ به گفته زبان شناسان یکی یا دیگری. اصطلاح “سویا” از سویای انگلیسی الهام گرفته شده است که خود از ژاپنی وام گرفته شده است، در حالی که اصطلاح “سویا” از آلمانی گرفته شده است.
در جوامع فرانسوی زبان آمریکای شمالی، مشتق انگلیسی پذیرفته شده است، در حالی که در کشورهای فرانسوی زبان اروپا، شکل آلمانی انتخاب شده است.
محققان حدس می زنند که دانه سویا در اوایل 9000 سال پیش کشت شده است، اما کاوش های باستان شناسی هنوز این موضوع را تایید نکرده اند. اعتقاد بر این است که از مرکز یا شمال چین، احتمالاً منچوری آمده است.
در کنار برنج، گندم، جو و ارزن، سویا جزو پنج غله مقدسی بود که تمدن چین را به وجود آورد و باعث گسترش آن شد. از این رو مراسم مجللی که توسط امپراطوران مختلف در هنگام کاشت سازماندهی می شود. در طول قرن ها، شاعران هرگز از ستایش شایستگی ها و خدماتی که به بشریت کرده است دست برنداشته اند.
بین قرن دوم قبل از میلاد و قرن پانزدهم یا شانزدهم، سویا در اکثر کشورهای آسیایی – ژاپن، اندونزی، فیلیپین، ویتنام، تایلند، مالزی، برمه، نپال و شمال هند – که در آن بسیاری از گونههای محلی انتخاب میشوند، معرفی میشود.
با وجود محبوبیت آن در آسیا، علاقه آشپزی آن تا پایان قرن شانزدهم از غربی ها دور بود. در واقع، اولین مسافران اروپایی که به این کشورها رفته بودند، نتوانستند بین محصولاتی مانند شیر و پنیر که در آنجا مصرف میشد و دانه گیاه عجیب و غریبی که برای کشت آن به ارمغان آورده بودند رابطه برقرار کنند. باغ های گیاه شناسی
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.