بیشتر پولکی کنجدی نازک حاوی گوشت یا سایر قسمت های حیوانی نیستند و بسیاری از آنها شیر یا سایر محصولات حیوانی ندارند.
برخی از آب نبات ها و پولکی از جمله گل ختمی و خرس صمغی، حاوی ژلاتین مشتق شده از کلاژن حیوانی است، پروتئینی که در پوست و استخوان ها یافت می شود و بنابراین گیاهخواران و برخی گیاهخواران از مصرف آن اجتناب می کنند.
«ژلاتین کوشر» نیز برای گیاهخواران و وگان ها نامناسب است، زیرا از استخوان ماهی گرفته می شود.
مواد دیگری مانند آگار، پکتین، نشاسته و صمغ عربی نیز ممکن است بهعنوان عوامل سفتکننده و ژلکننده استفاده شوند و میتوانند به جای ژلاتین استفاده شوند.
سایر موادی که معمولاً در آب نبات و پولکی یافت می شوند و برای رژیم های گیاهخواری یا وگان مناسب نیستند عبارتند از: کارمین، رنگ قرمز ساخته شده از سوسک های کوچینی، و لعاب شیرینی پزی که حاوی شلاک است، رزینی که توسط حشرات لاک ماده دفع می شود.
آب نبات و پولکی به طور کلی حاوی قند است که یک عامل محیطی کلیدی در تشکیل پوسیدگی دندان (حفره) است.
انواع مختلفی از باکتری ها که معمولا در دهان یافت می شوند، قند مصرف می کنند، به ویژه استرپتوکوک موتانس.
هنگامی که این باکتری ها قند موجود در بیشتر آب نبات ها، آب میوه ها یا سایر غذاهای شیرین را متابولیزه می کنند، اسیدهایی در دهان تولید می کنند که مینای دندان را از بین می برد و می تواند منجر به پوسیدگی دندان شود.
مصرف زیاد یا مکرر مواد غذایی با قند بالا، به ویژه آب نبات و پولکی چوبی، قطره های قندی سرفه و سایر آب نبات های حاوی قند که برای مدت طولانی در دهان می مانند، خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.
آب نبات و پولکی هایی که حاوی اسیدهای حل کننده مینای دندان مانند قطره اسید نیز هستند، این خطر را افزایش می دهند.
تمیز کردن دندانها و دهان در مدت کوتاهی پس از خوردن هر نوع غذای شیرین، و فاصله گرفتن چند ساعت بین خوردن چنین غذاهایی، خطر را کاهش میدهد و سلامت دهان را بهبود میبخشد.
با این حال، مصرف مکرر میوه ها و آب میوه ها، که حاوی اسید و قند هستند، ممکن است عامل مهم تری در پوسیدگی دندان نسبت به آب نبات ها باشد.
شاخص گلیسمی
بیشتر آب نبات ها، به ویژه آب نبات و پولکی های کم چرب و بدون چربی، دارای شاخص گلیسمی (GI) بالایی هستند، به این معنی که باعث افزایش سریع سطح قند خون پس از مصرف می شود.
این موضوع عمدتاً برای افراد مبتلا به دیابت نگران کننده است، اما می تواند برای سلامت افراد غیر دیابتی نیز خطرناک باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.